کشور هند قطعا یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین مقاصد گردشگری در دنیا بشمار می رود و ” شهر دهلی ” را شاید بتوانیم مهم ترین شهر هند نام ببریم و جالبه بدونید که بسیاری از مسافرانی که قصد سفر به هند را دارند بلیط هواپیمای خود را به مقصد دهلی رزرو می کنند چرا که زیبایی های بیشماری دارد، اما در حقیقت شاید براتون سوال باشه که فرق دهلی با دهلی نو چیست؟ آیا این دو نام یک شهر هستند یا تفاوتی بین آن ها وجود دارد؟ و سوال اصلی اینکه پایتخت هند بالاخره دهلی است یا دهلی نو؟ جالب است بدانید که اکثر مردم فکر می کنند که دهلی نو همان دهلی بوده، اما در اینجا ما برای شما شفاف سازی خواهیم کرد بلکه این دو یکی نیستند و تفاوت هایی اساسی بین این دو وجود دارد ، در اصل دهلی نو که در زبان انگلیسی به آن ” نیو دهلی (New Delhi) ” هم نامبرده می شود ” پایتخت هند “ است و مهمتر اینکه یکی از بخش های دهلی محسوب می شود و مقر دولت هند و ادارات سیاسی و دولتی در دهلی نو قرار گرفته است، یعنی در واقع دهلی نو بخشی از دهلی است و دهلی یک شهر بزرگ است که شامل مناطق و بخش های معروف و جذاب زیادی می باشد.
در ادامه لازم به ذکر است که دهلی و دهلی نو هر دو در کناره رود جمنا ( Jumna ) قرار دارند و نیز رود جمنا که در انگلیسی یامونا ( Yamuna ) هم شناخته می شود در اصل طولانی ترین رود هند هم بشمار رفته که از رشته کوه های هیمالیا سرچشمه گرفته است و مهم است بدانید که شهر دهلی از گذشته های دور اهمیت خاصی در باور و فرهنگ مردم هند دارد.
جاذبه های دیدنی و مکان های جذاب و توریستی دهلی
قلعه سرخ دهلی : این قلعه رتبه اول جاذبه های گردشگری دهلی را به خود اختصاص داده و به نام ” لال قلعه ( Lal Qila ) ” در کشور هم شناخته می شود و نیز لال قلعه از ماسه سنگ های سرخ رنگ پدید آمده است و ضمنا شاه جلال در اواسط قرن 17 میلادی دستور ساخت این بنای فوق العاده را داده و اگر با دقت به دروازه لاهور این قلعه خیره شوید، آثار گلوله های شلیک شده در جنگ اول استقلال هند در برابر بریتانیا را خواهید دی که بسیار زیبا هستند.
گالری ملی هنرهای نوگرا : جاذبه دیدنی بعدی این گالری ملی دهلی است که در اصل مکانی فوق العاده جذاب برای مسافرانی که دوست دارند با پیشرفت هنر در دهلی از نزدیک آشنا شوند و نیز این گالری در دهه 1920 میلادی توسط معمار سرنشناس بریتانیایی با نام ” ادوین لوتینز (Edwin Lutyenz) ” طراحی شده و آثار هنری منتخب دو سده گذشته در آن به نمایش عموم و علاقه مندان گذاشته شده است.
گاندی اسمیریتی ( Gandhi Smriti ) : با رفتن به این مکان می توانید به محلی که گاندی در 30 ژانویه 1948 ترور شد به او ادای احترام کرده و کلی از طراحی و دکور آنجا لذت ببرید و در این موزه که در اصل یک خانه بوده لوازم شخصی گاندی همچون : عصا و عینک و … او به نمایش گذاشته شده است.
دروازه هندوستان : جالبه بدونید که در اصل طرح این طاق 40 متری از طاق پیروزی پاریس برگرفته شده است و جهت یادبود کشته شدگان جنگ 1919 افغانستان در سال 1921 بنا نهاده شده است و امروزه خانواده و زوج های جوان برای پیک نیک و تفریح بر روی چمن های اطراف این طاق می نشینند و روزی عالی را تجربه می کنند.
چاندنی چوک : اینجا دقیقا شلوغ ترین خیابان دهلی قدیم است که بیش از 300 سال است که بازار مرکزی این شهر قرار گرفته و از سمبوسه و ادویه گرفته تا ساری های هندی در مغازه های این خیابان می توانید پیدا کنید و تنها یک موضوع اینکه فقط مواظب باشید که هنگام راه رفتن در این خیابان بین مغازه داران و عابران دیگر له نشوید چرا که همیشه مملو از بیننده است!
مسجد جامع : شنیده ها حاکی از این است که این مسجد بزرگترین مسجد هند بشمار می رود و جالبه بدونید که حیاط مرکزی آن گنجایش 25000 عبادت گزار را داشته و این مکان مقدس از سنگ مرمر سفید و ماسه سنگ قرمز ساخته شده است و بیش از 5000 کارگر در ساخت آن نقش داشته اند و زیبایی بی نظیری دارد.